Potpisan Ugovor o javnim radovima gradnje kompleksa studentskog doma Sveučilišta u Dubrovniku

Rektor prof. dr. sc. Nikša Burum i predstavnik izvođača radova, zajednice gospodarskih subjekata Ing-grad d.o.o., Projektgradnja d.o.o. i Tromont d.o.o. Srđan Jončić potpisali su Ugovor o javnim radovima gradnje kompleksa studentskog doma Sveučilišta u Dubrovniku 29. lipnja 2018. u Rektoratu Sveučilišta.

Datum: 29.06.2018 Autor: Sandra Buratović Maštrapa

Rektor prof. dr. sc. Nikša Burum i predstavnik izvođača radova, zajednice gospodarskih subjekata Ing-grad d.o.o., Projektgradnja d.o.o. i Tromont d.o.o. Srđan Jončić potpisali su Ugovor o javnim radovima gradnje kompleksa studentskog doma Sveučilišta u Dubrovniku 29. lipnja 2018. u Rektoratu Sveučilišta.

Potpisivanju su nazočili i gradonačelnik Mato Franković sa zamjenicom Jelkom Tepšić, zamjenica župana Žaklina Marević, predsjednik Studentskog zbora Jakša Ćebo, ravnatelj Studentskog centra Dubrovnik i voditelj projektnog tima Marko Potrebica, prorektori izv. prof. dr. sc. Martin Lazar i izv. prof. dr. sc. Nebojša Stojčić, rektorica u prošlom mandatu prof. dr. sc. Vesna Vrtiprah, članovi Senata i Savjeta, članovi projektnog tima za pripremu i izvedbu investicije „Kompleks studentskoga doma Sveučilišta u Dubrovniku“ i članovi Skupštine Studentskog zbora.

Rektor profesor Burum ovom je prigodom zahvalio članovima projektnog tima na predanom i mukotrpnom radu na projektu, rektorici u prethodnom mandatu, ali i Gradu Dubrovniku, Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Ministarstvu znanosti i obrazovanja na sufinanciranju projekta. Također, zahvalio je i Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekta Europske unije na pomoći prilikom pripreme projekta. Kad pogledam unazad vidim koliko smo veliki posao obavili, ali kad pogledam ispred sebe vidim koliko je to mali korak u odnosu na sve ono što imamo još napraviti, zaključio je rektor Burum. Gradonačelnik Franković naglasio je da je ovo jedan od najvažnijih dana u povijesti Dubrovnika i kako je ovo jedan korak koji nedostaje da bi Dubrovnik bio sveučilišni grad. Dodao je i da ćemo efekte izgradnje studentskog doma vidjeti u budućnosti. „Grad je dao dozvolu za radove gradnje doma u sezoni, pa pozivam sve građane grada na strpljenje budući je studentski dom strateški projekt bitan za razvoj Sveučilišta, ali i Grada i Županije“, zaključio je gradonačelnik. Zamjenica župana Marević istaknula je da imamo tri učenička doma koju su popunjena pa da je sigurna da će biti veliki interes studenata i za budući studentski dom, dok je Jončić istaknuo da će njegova izgradnja početi 11. srpnja i trajati 15 mjeseci te da očekuju angažman od 60 do 150 radnika dnevno. „Studenti nestrpljivo čekaju izgradnju studentskog doma, koji bi trebao riješiti dva goruća problema – nedostatak smještaja i studentsku prehranu. Naglašavam da će ovaj dom biti namijenjen studentima slabijeg socio-imovinskog statusa“, rekao je predsjednik Studentskog zbora Jakša Ćebo.

Projekt „Kompleks studentskoga doma Sveučilišta u Dubrovniku“ financira se iz bespovratnih sredstava u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“, unutar Poziva na dostavu projektnih prijedloga: Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju. Ukupna vrijednost projekta je 216.122.675,00 kuna, a bespovratna sredstva iz Europske unije dodijeljena su u iznosu od 150.900.000,00 kuna.

1