Sveučilište proslavilo Dies Academicus, Dan Sveučilišta u povodu 15. obljetnice rada

Sveučilište u Dubrovniku obilježilo je Dies Academicus, Dan Sveučilišta u Dubrovniku u povodu 15. obljetnice rada, 19. listopada 2018., svečanom sjednicom Senata upriličenom u sveučilišnom Kampusu.

Datum: 22.10.2018 Autor: Sandra Buratović Maštrapa

Sveučilište u Dubrovniku obilježilo je Dies Academicus, Dan Sveučilišta u Dubrovniku u povodu 15. obljetnice rada, 19. listopada 2018., svečanom sjednicom Senata upriličenom u sveučilišnom Kampusu.

Uvodno su nazočne pozdravili izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednika Vlade RH, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak, zamjenica župana Žaklina Marević, dubrovački biskup mons. Mate Uzinić i predsjednica Rektorskog zbora visokih učilišta Republike Hrvatske prof. dr. sc. Dijana Vican. Uzvanicima se zatim obratio rektor Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Nikša Burum, a njegov govor može se pročitati ovdje.

Pozdravnim govorima laureati i uzvanici čestitali su Sveučilištu 15. obljetnicu, istaknuli njegovu važnost za lokalnu, regionalnu ali i nacionalnu zajednicu te zaželjeli puno uspjeha u budućem radu.

Odlukom Senata Sveučilišta u Dubrovniku, donesenoj na 151. sjednici, održanoj 28. rujna 2018., u prigodi obilježavanja petnaeste obljetnice rada Sveučilišta u Dubrovniku, za osobit doprinos radu i razvitku Sveučilišta, dodijelila su se priznanja.

Priznanje za Ministarstvo znanosti i obrazovanja preuzela je ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak. Zamjenica župana Žaklina Marević primila je Priznanje za Županiju Dubrovačko-neretvansku a gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković za Grad Dubrovnik. U ime tvrtke Valamar Riviera Priznanje je preuzela Marilka Tovarac, član Uprave Vicenco Jerković u ime Atlantske plovidbe i direktorica općih poslova Paula Krmek u ime Zračne luke Dubrovnik. Nagrađeni su i udruga Erasmus Student Network Dubrovnik a Priznanje je primila predsjednica Anja Nagy, te UNIDU radio čije je Priznanje preuzeo glavni urednik Alen Roki.

Ovom prigodom dodijeljene su i Rektorove nagrade najboljim studentima na Sveučilištu u Dubrovniku u akademskoj 2017./2018. godini. Rektorove nagrade dobili su: Ana Sršen, s prosječnom ocjenom 4,94 na studiju Financijski menadžment, Katarina Gnječ, s prosječnom ocjenom 4,89 na studiju Poslovna ekonomija, smjer Marketing, Elena Matana, dobitnica Rektorove nagrade, s prosječnom ocjenom 4,89 na studiju Poslovna ekonomija, smjer Marketing, Antonela Đurić, dobitnica Rektorove nagrade za najbolji uspjeh na Odjelu za elektrotehniku i računarstvo, s prosječnom ocjenom 4,96 na studiju Poslovno računarstvo, Sanja Grđan, dobitnica Rektorove nagrade za najbolji uspjeh na Odjelu za akvakulturu, s prosječnom ocjenom 5,0 na studiju Marikultura, Mislav Ćimić, s prosječnom ocjenom 5,0 na studiju Mediji, Marko Roško, s prosječnom ocjenom 5,0 na studiju Odnosi s javnostima, Luka Pleša, s prosječnom ocjenom 5,0 na studiju Odnosi s javnostima. Anja Vlašić, dobitnica Rektorove nagrade za najbolji uspjeh na studiju Povijest Jadrana i Mediterana, s prosječnom ocjenom 4,02.

U zabavnom dijelu programa nastupila je Klapa Kaše.

1