UNIDU Alumni klub Srcem za Pelješac

Drugi UNIDU Alumni party koji ovaj put ima humanitarni karakter održat će se u petak, 30. studenoga 2018., u 20 sati u Sunset Beach Lounge clubu u Uvali Lapad.

Datum: 22.11.2018 Autor: Sandra Buratović Maštrapa

Drugi UNIDU Alumni party koji ovaj put ima humanitarni karakter održat će se u  petak, 30. studenoga 2018., u 20 sati u Sunset Beach Lounge clubu u Uvali Lapad. U neformalnom druženju gdje će se  uz uživanje u opuštenoj atmosferi kluba, moći sudjelovati i u humanitarnoj akciji. Kupnjom sadnica rogača, koje donira Zavod za mediteranske kulture Sveučilišta u Dubrovniku, prikupljat će se novčana sredstva za udrugu „Djeca Pelješca“, koja je osnovana kako bi 
djeci s poteškoćama u razvoju s poluotoka Pelješca omogućilo pružanje logopedske, radne i neurofeedback terapije. U terapiji je trenutno 20-ak pelješke djece. Kako djeca ne bi morala svakodnevno putovati na terapije u Metković ili Dubrovnik, dogovorena je  logopedska terapija u Janjini, koja se financira sredstvima Udruge. Nažalost, Udruga se podržava samo donacijama i pomoći jedinica lokalne i područne samouprave pa su roditelji primorani sami financirati troškove. Ako niste u mogućnosti doći na party dobrovoljni humanitarni prilog, možete uplatiti na račun Udruge:

Djeca Pelješca, Janjina 41, 20246 Janjina

OIB 36821838003

IBAN: HR8323600001102683333.

Nastavak na ovu humanitarnu akciju je u organizaciji UNIDU Alumni kluba - društveno korisna aktivnost pošumljavanja sadnicama rogača opožarenog područja na Pelješcu na lokaciji Postup - Mokalo, u subotu, 1. prosinca 2018. UNIDU Alumni klub organizira besplatan prijevoz autobusom, koji kreće u 8 i 30 sati iz Gospina polja.

Posadit će se donirane i kupljene sadnice rogača, a nakon toga su domaćini s Pelješca
osigurali ručak u wine baru „Peninsula“ u Oskorušnomu. Kako se taj dan na Pelješcu organizira Dan otvorenih vrata peljeških podruma, ovo je izvrsna prilika za uživanje u bezbrižnoj degustaciji najboljih peljeških vina. Povratak s Pelješca planiran je u 16 sati. Više o ovim zbivanjima pogledajte u plakatu i brošuri u privitku.

Napominjemo da su obvezne prijave za akciju 1. 12. (zbog mjesta u autobusu) na e-mail adresu: alumni@unidu.hr do  29. studenoga 2018.

 

Vaš UNIDU Alumni klub

1